top of page

MIN BERÄTTELSE

Jag är född och uppvuxen på landet. Djur och natur har alltid varit viktigt för mig och så länge jag kan minnas har jag tillbringat all ledig tid antingen med hästar i stallet eller med familjens  hundar. När jag flyttade hemifrån köpte jag min första egna hund, Shellac. 

1149186_10151828569908834_1869162879_o.jpg

FRÅN HÄSTAR TILL HUNDAR

Shellac var otroligt vacker blandning av någonting och någonting. Jag har varken förr eller senare varit med om en hund med så mycket energi, han var aldrig still! Efter Shellac kom Floe (Double Coats Icefloe) som var en chesapeake bay retriever. Floe och jag skulle satsa på lydnad och han var duktig. Vi gillade det men på en chesapeake-träff tränade vi lite apportering och plötsligt föll alla bitar på plats - det är ju detta som är grejen! 

 

Jag bokade en gul labradorhane från kennel Meadowlark och det blev en fantastisk match. Vi gjorde mycket roligt ihop, jag och min Bob. Vi tävlade en del och vi startade även Jrk’s mästerskapet två år. När Bob var tre kom Kall in i vårt liv och sen har det rullat på med nya retrievers ungefär var tredje år och även en spaniel! Just nu är Loan är den enda certifierade besökshunden  i flocken och vi arbetar med barn utöver hans jobb som apportör.  

 

Hästar har alltid varit min stora kärlek men när livet ändrades ändrades även förutsättningarna och blev det mer och mer hund. Jag kan konstatera att jag mår bäst när jag kan kombinera hästar och hundar. 

Hund CV

Tävlat lydnad, 2-årig instruktörsutbildning hos Jeppe Stridh, startat JRK mästerskap två gånger varav ena gången gick vidare till dag två, fört hund i vinnarklass både markprov och WT. Kvalat alla hundar till vinnarklass wt och som lägst ÖPK markprov innan de avslutade sin tävlingskarriär. Aktiv apportör under säsong sedan flera år tillbaka.

Häst CV

Jag har i egen regi (och som anställd) ridit in och kört in hästar. Jag har tävlat trav och tränat hästar inför start. Hästskötare på Flyinge (bla i stora hingst och Henrik Ankarcrona samt semin (då endast med hingstarna) ), tävlingshästskötare åt bla Carin Clemensson (fälttävlan) och Hannes och Tove Melin. Tävlat i ponnytrav i gymnasiet, jobbat med galopphästar. Tappskokompetens, diplomerad hästskötare.

18033011_10213202368441727_7227300158739182745_n.jpg

Mina sätt att arbeta

Jag försöker träna utifrån filosofin att hunden gör rätt om den förstår vad jag menar.  Jag är övertygad om att hunden alltid vill göra rätt och försöker, men att vi människor ibland är otydliga i våra instruktioner. 

 

Som tränare är jag väldigt rak i min kommunikation, jag tror det är det bästa. Att vara tydlig både mot hund, häst och människa med vad jag vill ha fram, och på så vis undvika missförstånd.

 

Jag tänker att instruktionen måste vara tydlig, alltså “svart eller vitt", aldrig grått. Jag tror att hundar och hästar behöver veta vad som är bra och vad som är ett önskvärt beteende men att det är lika viktigt att de vet när det inte är rätt.

bottom of page